Home » 1ος Μαραθώνιος Κυβερνοασφάλειας & Κυβερνοάμυνας στην Κύπρο

1ος Μαραθώνιος Κυβερνοασφάλειας & Κυβερνοάμυνας στην Κύπρο

Το Κέντρο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας idεa, σε συνεργασία με τα Υπουργεία Άμυνας και Παιδείας-Πολιτισμού-Αθλητισμού-Νεολαίας (ΠΠΑΝ), με την υποστήριξη των Πρεσβειών των ΗΠΑ και Ισραήλ, του Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας, της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου και της Innovation Leo Burnett, διοργανώνουν τον 1ο Μαραθώνιο Κυβερνοάμυνας και Κυβερνοασφάλειας το τριήμερο 31 Ιανουαρίου – 02 Φεβρουαρίου 2020.

Η ανακοίνωση του Μαραθωνίου έγινε σε δημοσιογραφική διάσκεψη στις 09 Ιανουαρίου 2020, παρουσία των Υπουργών Άμυνας και ΠΠΑΝ κυρίων Σάββα Αγγελίδη και Πρόδρομου Προδρόμου αντίστοιχα, του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγου Ηλία Λεοντάρη, του Πρέσβη του Ισραήλ κ. Shmuel Revel, της Commercial Specialist της Πρεσβείας των ΗΠΑ κας Έφης – Υβόννης Χαραλαμπίδου και του Αναπληρωτή Διευθύνων Σύμβουλου της Τράπεζας Κύπρου Δρ. Χάρη Πουαγκαρέ.

Στόχοι του “Security Hackathlon” είναι η συλλογή και μετουσίωση πρωτότυπων ιδεών σε πρακτικά εργαλεία υποβοήθησης του καθημερινού έργου των διοργανωτών σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων τους, με τη χρήση τεχνολογικών μέσων και την εξεύρεση ιδεών / προτάσεων / εργαλείων που υποβοηθούν την αυτοματοποίηση διαδικασιών, τη λήψη αποφάσεων και την προαγωγή διορθωτικών ενεργειών.

Σε δηλώσεις του ο κ. Σάββας Αγγελίδης, αφού συνεχάρη το Κέντρο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας idεa για τη μεγάλη του επιτυχία να πρωτεύσει στην κατηγορία «Επένδυση στις Επιχειρηματικές Δεξιότητες» των βραβείων προώθησης επιχειρηματικότητας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ανέφερε ότι αποτελεί βασικό άξονα της πολιτικής του Υπουργείου Άμυνας η ενεργότερη εμπλοκή του σε θέματα έρευνας και καινοτομίας και η σύνδεσή τους με την επιχειρηματικότητα.

Επιπλέον, ο Υπουργός Άμυνας έθεσε τις βασικές στρατηγικές επιδιώξεις που αφορούν:

  • Στη δημιουργία κουλτούρας με έφεση προς την Έρευνα και Καινοτομία σε όλες τις βαθμίδες του Υπουργείου,
  • Στην υιοθέτηση εσωτερικών διαδικασιών υποστήριξης του «Κύκλου Καινοτομίας»,
  • Στην παραγωγή εκμεταλλεύσιμων προϊόντων Έρευνας και Καινοτομίας σε θέματα Άμυνας και Ασφάλειας εντός της Κυπριακής Δημοκρατίας, και
  • Στην ανάπτυξη στοχοθετημένων διεθνών στρατηγικών συνεργασιών με επιλεγμένες χώρες.

Εν κατακλείδι, τόνισε ότι μέσω του διαγωνισμού, το Υπουργείο Άμυνας προσβλέπει στην αφύπνιση του οικοσυστήματος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας στην Κύπρο για την ύπαρξη μεγάλων ευκαιριών σε τομείς που αφορούν στην Άμυνα και Ασφάλεια.

Με την σειρά του ο Στρατηγός Λεοντάρης, συνεχάρη το Κέντρο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας idεa για την επιτυχία του και ανέφερε ότι η ΕΦ ανταποκρίθηκε άμεσα υποστηρίζοντας αυτή την πρωτοβουλία διαθέτοντας προσωπικό και μέσα. Έθεσε ως βασικές προϋποθέσεις, για να δημιουργηθούν και να συντηρηθούν οι απαιτούμενες δυνατότητες, ώστε το στράτευμα να διατηρήσει την αποτρεπτική του ισχύ, την αλλαγή νοοτροπίας, την ορθολογιστική αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων και την ένταξη στην καθημερινότητά μας της καινοτομίας, του προγραμματισμού και της προτεραιοποίησης.

Λεπτομέρειες συμμετοχής

Στο μαραθώνιο καλούνται να συμμετέχουν προγραμματιστές, αναλυτές, app designers, άτομα που απασχολούνται στους τομείς της επικοινωνίας / marketing / εξυπηρέτησης πελατών, business consultants, προσωπικό της Εθνικής Φρουράς, καθώς και οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται να λάβει μέρος και να συμβάλλει ενεργά στην ανάπτυξη εφαρμογών που προωθούν τους αναφερόμενους τομείς. Οι ομάδες και οι startup εταιρείες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν μπορούν να εγγραφούν στον σύνδεσμο https://ideacy.net/cybersecurity-cyberdefence-hackathon/.

Με στόχο την καλύτερη προετοιμασία του μαραθωνίου θα πραγματοποιηθεί ημερίδα ενημέρωσης Open Day στις 23 Ιανουαρίου 2020, 18:00 – 20:00, στο Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου. Στο Open Day, οι διοργανωτές θα παρουσιάσουν το όραμα τους στους διαγωνιζόμενους, θα προσφέρουν κατευθύνσεις, οδηγίες και πρακτικές συμβουλές ενώ θα διατεθεί χρόνος για ερωτήσεις.

Πηγή

Ακολουθήστε μας
Facebook
Twitter
LinkedIn
INSTAGRAM

Σχετικά άρθρα